maandag 13 april 2015

Zondag 12 april Magic Kingdom

Wat een super leuke dag hebben we gisteren gehad! Om 7uur opgestaan en hoewel ik de avond voordien de tafel al had gedekt was het uiteindelijk nog 8u15 eer we de deur uitwaren. Tegen 8u45 reden we de parking op. Simba rij 17. De auto uit en bijna direct het treintje in. Daarna wilden we de monorail nemen, maar 'the fastest option is the ferry', werd er meegedeeld.
Dan maar de ferry op. Dat ging ook al heel vlot. Hij zat nog niet vol of we vertrokken al. En ook door de tassencontrole waren we super snel door. Geweldig! Nog even vlug naar het toilet en dan even aanschuiven bij Minnie.
Super leuk geknuffeld met Minnie en Margot en ik hebben zelfs een dikke kus van haar gekregen!

Omdat we voor in de namiddag fastpasses hadden voor attracties in Fanatasyland, besloten om eerst naar Adventureland te gaan. The Swiss Family Tree house, Flying carpets of Aladdin en the Enchanted Tikki Room en Pirates of the Caribbean. Het ging allemaal heel vlot. Onderweg werden er nog potjes met jellybeans gratis uitgedeeld! Nog vlug de beren bekijken in de Country Bear Jamboree, waar de mama vooral de 'hertentrofeeen' geweldig vond, en dan een hapje eten in de Pecos Bill Tall Tale Inn & Cafe.
Ik had een Chicken Sandwich. Heel lekker! Het smaakte me zeker beter dan gewoonlijk in Disneyland Parijs.  Het was heet. Gelukkig waren de meeste dingen (inclusief de beperkte wachtrijen) binnen. Lekker afkoelen tijdens Mickey's Philharmonic. Een 3D-film met de bekendste Disney figuren. Heel mooi gedaan vond ik. Af en toe rook het ook lekker (is het dan trouwens geen 4D-film?). Enchanted tales with Belle ging ook vlot. Je wordt tijdens het 'wachten' ook nog geentertained.



Nog vlug even 'It's a small world' meepikken en daarna onze eerste fastpass verzilveren in de Tomorrowland Speedway. De laatste keer in Californie vonden Kris en ik dit super leuk! En ook deze keer was het een leuke ervaring. De kindjes mochten sturen, de mama en papa gas geven. Amber moest wel wat worden bijgestuurd af en toe want anders zigzagden we toch wat te veel... :-).
Nog vlug een verkoelend ijsje kopen op weg naar de Disney of Festival Parade.20 minuutjes voor het begin nog een vrij goed plekje gevonden en oh, wat hadden we een geluk want de mensen voor ons gingen opeens weg. Zo konden we nog op de rand van de stoep gaan zitten en hebben we alles super goed kunnen bekijken en mooie foto's kunnen trekken. En zwaaien maar: naar Tinkerbell, Belle, Minnie, Ariel, ...
Daarna moesten we ons al haasten voor onze volgende fastpass: Under the sea- journey: the little mermaid. Oh wat mooi! en daarna onze laatste fastpass om Ariel in haar grot te ontmoeten. Wat een kwebbelmeisje is dit. Jammer dat onze meisjes er niets van begrepen. Voor Dumbo was het ook maar even aanschuiven. De play area, waar de kindjes in kunnen spelen terwijl je wacht, was zelfs door de zo korte wachtrij geen optie voor ons. Wat gaat alles vlot vandaag! Daarna hebben mama en Margot nog The Barnstormer gedaan. Een super leuke, maar wel heel korte, rollercoaster voor degenen die niet in de meer engere durven.
Daarna waren we papa en Amber even kwijt. Gelukkig was de batterij van mijn smartphone nog niet helemaal plat, want papa had een berichtje gestuurd dat ze in de circustent op Minnie stonden te wachten en dat we ook maar moesten komen. Jippie, zowel Daisy Duck als Minnie stonden er!


Dan nog even wat popcorn gekocht en iets fris gedronken. De monorail stopt hier elke 4 minuten en ook daar was het gewoon aankomen en instappen. Even een rondje uitrusten om dan Rapunzel en Cinderella te ontmoeten in de Princess Fairy Tale Hall. 20 minuutje stond er, maar dit was de eerste keer dat het veel langer duurde. De andere attracties waren steeds sneller gegaan dan wat stond aangegeven. Ach ja. Maar achteraf gezien hadden we dan toch beter de 50 minuten voor Anna en Elsa getrotseerd, want dat zou nu vandaag waarschijnlijk niet meer lukken :-(
Als avondeten heeft Margot chicken nuggets gegeten en ik een Tuna sandwich. Amber had niet veel honger en ik eigenlijk ook niet want die Tuna sandwich was eigenlijk een 'kids meal' en die kreeg ik al bijna niet op. En je kreeg er dan ook nog yoghurt en druifjes bij..
Na het eten, ondertussen was het al gezellig donker, hebben we nog The Many Adventures of Winnie The Pooh gedaan. Ook heel mooi en leuke 'entertainment' voor de kindjes bij het wachten. En daarna, door het kasteel naar de lichtparade. Deze zou om 21u beginnen, maar om 20u30 begon het te druppelen en zagen we in de verte onweer. En blijkbaar was de lichtparade al begonnen! Ik vermoed dat ze door het opkomende onweer vroeger begonnen zijn. Het onweer is gelukkig niet over het park gekomen. Omdat we niet zo'n goede plaatsen hadden hebben we de kindjes op de arm en in de nek gezet, waardoor ik niet echt veel mooie foto's heb kunnen nemen. We stonden wel toevallig voor het kasteel en omdat iedereen zich daar na de parade omdraaide en ging zitten, besloten we dat ook maar te doen omdat het om 21u45 'Celebrate te magic' was, de lichtshow op het kasteel. Het was lang wachten, maar we zaten goed. We hebben wat gezongen en tegen dat de show goed bezig was begon het terug te regenen. Deze keer regende het vrij hard, maar we konden wel gewoon blijven zitten. Ik was toch wel heel blij met onze regencapejes van de Xenos. Ook tijdens het vuurwerk regende het, maar dit kon de pret toch niet bederven. Het was nog altijd lekker warm. Zowel de show als het vuurwerk waren prachtig! En zelfs de papa kon het apprecieren en begreep nu waarom de ticketprijzen hier toch wat duurder zijn dan in Parijs. Daarna nog even gaan shoppen in Mainstreet. Amber had al een hele dag naar een pluchen Olaf verlangd. Maar we wilden er in de hitte niet een hele dag mee rondzeulen. Haar wens ging nu eindelijk in vervulling! Margot koos een pluchen Marie (witte poes). En de papa een Grumpy t-shirt. Voor mij hebben we nog niets gevonden. Maar niet getreurd, dat komt nog wel! Rustig naar de monorail gestapt, waar we zo inkonden en ook op het treintje naar de parking moesten we nauwelijks wachten. Wat een geslaagde dag! De meisjes hebben het heel goed volgehouden! We hebben er allen enorm van genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten