woensdag 15 april 2015

Woensdag 15 april Epcot

Voor vandaag heb ik fastpasses voor Epcot:
Soarin
The seas with Nemo & Friends
en Spaceship Earth

Maar eerst gaan we ontbijten bij IHOP. Omdat we (eerder toevallig) in alle hotels tijdens onze rondreis gratis (en vrij uitgebreid) ontbijt hadden, was dit er nog niet van gekomen. En dit wilden we toch graag nog een keertje met de kinderen doen. Ik verheugde me al op de French Toast met aardbeien en banaan die ik in maart in Californie 2x had gegeten. Omdat we Amber hebben laten uitslapen en Margot al honger had, had ze in de villa al wel een donut op.. We hadden voor de IHOP op de I192 gekozen, onderweg naar Epcot (hoewel we anders wel altijd langs de I4 rijden). Ik was vlug uitgestapt om alvast te horen wat de wachttijden waren. Omdat we nog naar Epcot gingen wilden we namelijk niet te lang hoeven wachten. Gelukkig, we konden onmiddellijk aan tafel. Margot had niet veel honger meer en wist waarschijnlijk daardoor niet zo goed wat kiezen. Uiteindelijk hadden we een crepe (jaja, een gewone Europese pannekoek) met nutella voor haar, een wafel met slagroom voor Amber, de French toast dus voor mij en nog wat eieren, spek en toast voor de papa.



De waiter (Joel) was super lief en heeft voor beide kindjes nog even een Origami vogel gemaakt!



En dan hop naar Epcot. Of nee, toch niet. Naast de IHOP is een grote souvenirswinkel en vermits we nog geen souvenirs hadden gekocht en hier later in de week ook niet echt tijd voor gaan hebben, zijn we daar nog even (ahum) binnen geweest. Een leuke strandtas, een fotokader en kleedje van Frozen, een Elsa popje, een strandkleedje en twee hele mooie Olaf kommen en 2 Olaf mokken gekocht.
Hm, we hebben precies een beetje het Frozen virus te pakken gekregen hier... ;-)
En nu maar hopen dat die laatsten heelhuids thuis gaan geraken..
En dan eindelijk eindelijk naar Epcot. Het was al bijna middag toen we binnen waren. De fastpass van Soarin hadden we in de Ihop al maar verzet naar na 18u, want die gingen we niet meer halen. De creaties van het International Flower & Garden festival zijn echt super mooi!

Eerst nog even langs gekke Pluto:


Dan naar 'The Seas with Nemo & Friends', heel mooi! Bij Turtle Talk with Crush zijn we na een tijdje naar buiten gegaan. Wel leuk gedaan, maar als je kindjes geen Engels spreken vonden we er toch niet veel aan (en we hadden nog zoveel andere dingen te zien). Spaceship Earth vonden we ook heel leuk. Vooral omdat er op basis van wat vragen een filmpje wordt gemaakt met je eigen gezicht in gemonteerd. Omdat Amber en ik gezwaaid hadden toen de foto gemaakt werd, hebben we in het filmpje wel elk 3 armen. Hihi. Na de ride kan je het filmpje (gratis) naar een email adres doorsturen.
Daarna hebben we de World showcase gedaan. Dit betekent langs alle 'landen' gewandeld. Het eerste land is Mexico en daar hebben we gegeten. Lekker op het terras buiten. In de schaduw weliswaar want het was weer een super warme dag. De attractie in Mexico (Gran Fiesta Tour Starring The Three Caballeros) hebben we 2 keer gedaan. Margot had iets gezien dat ze nog een 2de keer wou zien. Bleek dat het om wat sporen ging waarmee bootjes aan de kant kunnen gezet worden ;-) Er was voor deze ride dan ook geen wachttijd. Omdat Amber en ik graag in de winkeltjes keken, maar Margot en papa wat minder, hebben we na wat discussie ons even opgesplitst. Margot wou perse sushi eten dus die is met papa in wat snellere pas naar Japan gewandeld. Amber en ik hebben lekker in de winkeltjes rondgehangen en ook nog een vlaggenwerper show gezien.

Misschien omdat we Europees zijn en de meeste landen Europese landen zijn, vonden we het allemaal niet super indrukwekkend. Maar wel leuk hoor! In Canada hebben we nog even de 360graden film meegepikt. Ja, daar is het toch ook mooi. Blij dat we er al een keertje geweest zijn en hopelijk kunnen we er ooit met de kinderen ook nog weleens naartoe.
Hoewel we Figment niet kenden, vonden we zijn ride wel leuk. En dan met de fastpass naar Soarin. Het was toch nog wel even aanschuiven met fastpass. En toen Kris de 'gezondheidswaarschuwingen' las begon hij een beetje schrik te krijgen. En ik ook eigenlijk. Er stond iets van schudden, hevig draaien, en motion sick worden. Vooral dat laatste daar kan ik wel last van hebben. Nog even gevraagd, maar de medewerkster zei dat het helemaal niet eng was. Kris heeft toch gepast toen hij zag dat je benen gewoon hangen te bengelen. Maar oh wat had hij ongelijk. Deze ride is fantastisch, geweldig, ongeloofelijk leuk en mooi! Dit vond ik de mooiste attractie die ik ooit gedaan heb! Ik ben dan ook een enorme natuur en Californie fan. Wauw! We vonden dat Kris dit toch ook moest gedaan hebben (want het is dus 0.0 eng) en zijn er onmiddellijk (met wachttijd wel) opnieuw ingegaan, deze keer wel met hem. Zo mooi. Ik was echt zwaar onder de indruk van deze ride. Ondertussen begon het al donker te worden. Eigenlijk hadden we gepland om op tijd naar huis te gaan. Maar we wilden ook nog in Test Track, en omdat het dan niet meer zo lang zou duren tot de avondshow begon, besloten om toch wat langer te blijven. Test track is ook super leuk! We hadden een hele mooie (roze :-) auto 'gebouwd'. De kindjes hebben daarna ook alvast onze volgende huurauto uitgekozen ;-)

Daarna moesten we ons nog haasten, want we wilden nog iets eten voor de show. In 'Engeland' Fish & Ships gaan halen en dit opgegeten terwijl we aan het meer (wellicht niet meer op de eerste rij) zaten te wachten tot de show begon. Hoewel we op zich mooie plaatsen hadden en de kinderen uiteindelijk op de eerste rij konden staan, toch maar een ander plaatsje gaan zoeken, omdat veel van het vuurwerk 'verdween' achter de enkele bomen die er stonden. De kindjes dan maar in de nek genomen en toch nog redelijk goed gezien. Ik was wel blij dat we gisteren in de Studios toch wel heel goede plaatsen hadden voor de show. Illuminations was mooi, maar ik vond hem de minst mooie van de 3 die we tot nu toe gezien hadden. 
En dan kwam er weeral een einde aan de zoveelste leuke dag van onze vakantie :-(







Geen opmerkingen:

Een reactie posten