zaterdag 11 april 2015

Zaterdag 11 april Disney's Typhoon lagoon

Onze eerste volle dag in de villa. Het is nog even wennen aan de ruimte die we nu hebben. Ik ben zelfs nog een keertje 'verloren' gelopen hier in huis ;-)
De papa is om 8u15 vertrokken om te gaan golfen op Highland Reserve. Het was er tijdens onze rondreis niet van gekomen, dus ik ben blij voor hem dat het nu eindelijk gelukt is. Mama en de kids genieten van het huis, van het zwembad, van het mooie weer. Maar mama wil ook wel wat zien en wordt wat ongeduldig als papa oom 13u nog niet terug thuis is. Maar nadat hij gedoucht en gegeten heeft, vertrekken we alsnog naar Disney Typhoon Lagoon.

Het is al bijna 15u eer we er aankomen, maar misschien is dat niet erg. Ik vind dat, ook al zijn er veel mensen, de drukte goed meevalt, We moeten zo goed als nergens aanschuiven. Eerst de lazy river in. Dit had Margot thuis op een youtube filmpje gezien en ze verheugde zich hier enorm op. Ze wou vooral met 2 in 1  band, maar Amber was nog iets te bang zodat mama uiteindelijk met Amber in een dubbele band is gegaan en papa en Margot elks apart in een band. Ik lag niet echt super goed, maar heb er toch enorm van genoten. En dan op naar het golfslagbad. Man man, wat is me dat.. Je hoort plots een bulderend geluid en ziet dan een mega grote golf vanachter in het zwembad vertrekken. Voor mama betekent dit vlug opstaan, de golf in het oog houden en als hij er bijna is lekker meelopen met de golf naar de branding. Het betekent ook je kindjes goed vasthouden, want blijven staan in die golf is er niet bij. Wat een pret is dit! We waren allemaal enorm onder de indruk van die reuze golf. En mama was vooral blij dat ze hem hoorde starten. Met een geperforeerde trommelvlies moet je toch een beetje uitkijken wat je doet. Ik had wel een oordopje en oorband om, maar toch, helemaal gerust ben ik toch nooit. Ik heb deze dag echter overleefd zonder onder te gaan en vooral zonder water in het oor te krijgen! Jippie!
The family raft was ook een groot succes. Lekker met ons viertjes in 1 rubber band. Daarna nog 2 x en papa en Margot 3 x achter elkaar de glijbaan met de blauwe band gedaan. Jieha! Maar nu wilde vooral Amber toch terug naar het golfslagbad. Maar jammer, er kwam geen golf meer :-(
Mama dacht dat er ook geen meer zouden komen vandaag omdat het al bijna 17u was. Het park was gelukkig wel tot 18u open. Dan nog maar een laatste keer naar de lazy river. Een kleine band voor Amber gevonden zodag mama nu ook eens lekker op een enkele band kon liggen. Maar oh jee, daar hoorde Amber opeens een golf in het golfslagbad. Ze was niet meer te houden en wilde zo vlug mogelijk uit de lazy river en naar het golfslagbad. De eerste stop eruit gegaan en jippie nog een aantal golven overleefd. Margot heeft zich uiteindelijk nog wel een beetje geschaafd. Maar ze was flink en blijkbaar deed het minder pijn dan dat het eruit zag. Het moet wel gezegd worden, de ondergrond is toch vrij ruw en mijn voetjes voelden dat soms wel. Surfschoentjes waren toch wel handig geweest. Tegen 17u30 vertrokken en onderweg even langs de Chili's gereden. Maar de parking stond zo goed als vol, met een hoop wachtenden buiten. Omdat we Amber vlug in bed wilden stoppen voor de grote dag morgen, 'thuis' maar rijst met kip en courgette klaargemaakt. Hmmm, dat smaakte ook heel goed.
's Avonds nog wat gewassen, gestreken en de keuken opgeruimd. En de spulletjes voor morgen klaargelegd en de tafel al gedekt. Mama wilde zeker op tijd kunnen vertrekken morgen naar Magic Kingdom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten